SONY DSC

Marleen Labbeke maakte in 1997 kennis met improvisatietheater tijdens een intensieve zomerstage van een week en daar heeft de microbe haar zo hard gebeten dat het meteen duidelijk was dat ze zich hier verder in wilde verdiepen. Na twee jaar bij de Belgische Improvisatie Liga verkende ze ook long form impro bij Wabliefteru?!. Daarna werd ze door de oprichters van de Impro All Stars gevraagd om lid te worden van de groep, die uiteindelijk evolueerde tot De Nonsens Alliantie, waar ze nog altijd actief bij is.

Marleen maakte met ‘t Comedy Collectief en Gemengde Gevoelens zijsprongen naar stand-up comedy en cabaret, maar concludeerde dat haar expressiviteit beter tot zijn recht komt binnen het improvisatietheater. Ze heeft een aanstekelijk enthousiasme, stuurt haar medespelers naar humoristische situaties, introduceert boeiende kantelmomenten in het verhaal van een scène en blaast leven in de meest diverse personages.

Naast het podium combineert ze haar creativiteit met haar liefde voor het Nederlands en wervelende communicatie. Als freelance vertaler zorgt ze dat Franse en Engelse marketingteksten, websites en andere communicatie omgezet worden naar vlotte en overtuigende Nederlandse teksten die de lezer echt aanspreken. Ze wordt ook steeds vaker gevraagd om als copywriter in opdracht van een klant brochures, websites en andere teksten te schrijven die qua stijl en inhoud aansluiten op het doelpubliek van de klant om een maximaal effect te garanderen. U kunt haar bereiken via marleen.labbeke@telenet.be.