Een mooi optreden met verrassende wendingen, die een glimlach tovert op je gezicht. Iets waar we allemaal nood aan hebben in deze tijden. Spijtig genoeg niet in levende lijve, maar een online optreden met interactie van het publiek via chatfunctie, zorgde er toch voor dat de tijd snel vooruitging. Niets dan lovende reacties!

Projectmedewerker Dienst Sociale cohesie, Stad Mechelen

………………………………………………………………………………………………

Beslagen spelers weven de onvoorziene omstandigheden die het publiek aanbrengt aan elkaar tot puike sketches met een originele invulling.

Het Nieuwsblad

………………………………………………………………………………………………

Bravo voor De Nonsens Alliantie! Zij slaagden er moeiteloos in om onze leerlingen – een 150-tal 15-jarigen, uit tso, bso en aso – mee op sleeptouw te nemen in hun knotsgekke fantasiewereld. Het uitgangspunt van de sketches  (de locatie, het genre, de personages, de emotie,…) werd telkens door het publiek aangegeven en met verve ter plekke uitgewerkt. Aan improvisatietalent zeker geen gebrek! De interactie met de jonge toeschouwers was trouwens sterk. Nu en dan mocht een enthousiaste jongere mee het podium op – tot grote hilariteit van de anderen, uiteraard – maar steeds vrijblijvend, nooit bedreigend, zodat het voor iedereen plezierig bleef.

Barbara Droesbeke – Margareta-Maria-Instituut Kortemark

……………………………………………………………………………………………………………………..

Ik kwam in contact met Aargghh om een weekje voor tijd een leuke activiteit te vinden tijdens een Nieuwjaarsreceptie voor ons bedrijf. Ik werd door verwezen naar de diensten van De Nonsens Alliantie en sindsdien was er een zeer vlot contact om op korte termijn een act te regelen. We kregen een duidelijk idee voor de praktische omkadering die nodig is voor een geslaagd optreden en… dat is het ook geweest! Door de input vooraf van het publiek, voor een impro, komen er hi-la-ri-sche sketches op het podium met one-liners uit het dagelijks leven binnen onze firma. Ook tijdens de impro was er input van het publiek waarbij het een zéér interactieve opvoering was, iedereen tevreden en met een glimlach – zowel de bedienden als arbeiders konden zich helemaal inleven! Was een hoogtepunt voor onze Nieuwjaarsreceptie van 2019!

Kelly Raeds – Moerman

………………………………………………………………………………………………………………………….

De Nonsens Alliantie deed het zeer goed! Fijne cartoons, connectie met het publiek en elk wat wils.

Rik Hostyn – STEM Olympiade

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Interactiviteit ten top met ‘de Nonsens Alliantie’! Actuele thema’s werden op een ludieke manier in een hilarische situatie gegoten… Lachen & gieren verzekerd! Marleen, Mario & Stef vulden elkaar tijdens deze improvisatiemomenten vlekkeloos aan wat zorgde voor een wervelende voorstelling zonder rustmomentjes!

We hopen hen zeker nog eens terug te mogen zien op een volgende Intersoc – vakantie.

Intersoc 2018, Tsjechië

……………………………………………………………………………………………………………………..

Wij hebben er ontzettend van genoten! Het was een avond met een beladen thema (benefiet tvv zeldzame ziekte) maar de Nonsens Alliantie is erin geslaagd om onze avond te laten eindigen met een lach op het gezicht van onze gasten. Enorm aangenaam verrast door hun insteek en humor en de manier waarop ze zeer ongedwongen onze gasten een fijne avond hebben bezorgd.

Mireille Vorsselmans – vzw Lgd Alliance Belgium

…………………………………………………………………………………………………………………

De meeste leerlingen, begeleidende collega’s en ikzelf zijn vol lof over De Nonsens Alliantie! Ondanks de soms mindere inbreng van het publiek maakten zij er een bijzondere show, die iedereen kon smaken, van.  Een aanrader voor ieder publiek, ook voor een niet zo cultureel geïnteresseerde groep! Wie dergelijk improvisatietheater kan brengen, heeft bijzondere talenten!

Linda Reweghs – Provinciale School Diepenbeek

……………………………………………………………………………………………………………………

De Nonsense alliantie viel bij onze ondersteuners goed in de smaak. Door in te spelen op reële situaties van de doelgroep, werd het hele publiek betrokken.

Christine Verecken – Inverde voor Agentschap voor Bos en Natuur

……………………………………………………………………………………………………………………..

Dikke merci voor alle leuke avonden die jullie onze Overpeltse buurten hebben gegeven. De reacties die ik in eerste hand van hen heb gehoord zijn ook heel enthousiast!

Kris Classen – Dienst Cultuur Overpelt

…………………………………………………………………………………………………………………….

We waren zelf zeer tevreden. Het was een zeer afwisselende show. Straf hoe ze zonder aarzelen meteen met de input van het publiek aan de slag gingen.

Peter Debaere, Mobius

…………………………………………………………………………………………………………………..

Na een jaar van hard werken eens goed ontspannen was het motto van ons personeelsfeest. Daar zijn Stef, Lode en Erwin van De Nonsens Alliantie met glans in geslaagd. Met impro weet je natuurlijk nooit waaraan je je kunt verwachten en hoe je publiek het zal smaken. Maar iedereen was direct mee en gelachen hebben we, wees daar maar zeker van. De toon was gezet en het animo heeft voor de rest van de avond aangehouden. Iedereen enthousiast. Missie geslaagd!’

Viviane Gysen, Radio Holland Belgium

………………………………………………………………………………………………………………………

Wij hebben genoten van het optreden. Als ik het optreden in enkele woorden mag samenvatten: veel inzet, animo, enthousiasme, geestig, ad rem, snedig maar nooit beledigend of kwetsend.

Carine Van Noten, Vivium

………………………………………………………………………………………………

Onze collega’s waren heel enthousiast. Niets bindt meer dan herkenning, relativering, humor en vooral samen lachen. Knap hoe talent en enthousiasme een groep kan meevoeren.

Lieve van Daele, Heilige Familie Secundair, Sint-Niklaas

……………………………………………………………………………………………

Reeds jaren programmeert onze vzw maandelijks stand up comedy acts. Alle gekende namen waren de revue gepasseerd en we dachten eens nieuwe wegen in te slaan. Improvisatie theater met de Nonsens Alliantie werd geboekt. Het publiek wist niet goed wat te verwachten, maar na het optreden was iedereen unaniem overtuigd. Verfrissend, ongelofelijk knap en zeer verrassend waren veel gehoorde opmerkingen. Zowel voor ons als organisatie, als voor ons vast publiek een sprong in het duister. Wel een sprong die voor meer dan 100% is meegevallen !

Guy De Vrij, De Singer, Rijkevorsel

……………………………………………………………………………………………

Wij waren erg tevreden over de show en ook over de inbreng van ons publiek. Alle aanwezigen waren tevreden en er werd uitdrukkelijk gezegd dat dit voor herhaling vatbaar is. Bedankt en nog veel succes.

Erna Van der Straeten, Bibliotheek Oudenaarde

………………………………………………………………………………………………………………

Ik was verbaasd over het improvisatietalent van de Nonsens Alliantie. Met enkele doodnormale zinnen een hele scene uit de mouw schudden en de zaal er mee op hun hand krijgen, Chapeau! Ze speelde enorm in op het publiek die dit zeer wist te appreciëren. Volgens mij geen eenvoudige vorm van humor, maar zij slaagden met vlag en wimpel er in om het publiek aan het lachen te krijgen. Met ander woorden: voor herhaling vatbaar!

Grietje Huveneers, CM landsbond – MC Alliance, n.a.v. optreden Rodeneuzendag.

……………………………………………………………………………………………..

De Nonsens Alliantie bracht een zeer amusante en vooral ook onderhoudende show die nooit verveelde. De acteurs stonden met veel enthousiasme op het podium en dat sloeg ook duidelijk over op de het publiek. Een publiek dat ook talrijk was opgekomen wat niet zo evident is bij de Intersoc avondanimatie. De betrokkenheid en de inbreng van de mensen in de zaal is groot alleen maar door de thema’s aan te brengen via briefjes of luidop roepen. De acteurs zelf zijn zelf heel vriendelijke en spontane mensen, zowel voor de show als erna. Dikke pluim. 

Intersoc 2016, Zwitserland

………………………………………………………………………………………………….

Op 2 december was De Nonsens Alliantie aanwezig in CC De Kimpel in Bilzen op verzoek van organiserende vereniging HVV De Demer. Het publiek was wat bescheiden in aantal, maar het enthousiasme was des te groter. Onder de indruk van het improvisatietalent op toneel. Nogmaals dank voor de ontspannende avond die jullie het publiek geboden hebben.

Sigrid Pieters, Huis van de Mens, Bilzen (in naam van HVV De Demer)

……………………………………………………………………………………………..

In het kader van een maatwerkevent voor een klant uit de banksector, wilden we een impro-workshop integreren in ons programma. Het leek ons een krachtige insteek om de energie en de lachspieren in de groep los te maken. De Nonsens Alliantie gaf hierin de juiste invulling en gaf ons tijdens het event nog een heel bruikbare tip voor de ‘bloemeké’ van de avond. Dankjewel.

Ron Maes, oprichter van HR-Productions en The Creative Society

………………………………………………………………………………………………

Van komisch tot hilarisch. Een spektakel dat boeit van begin tot einde.
De interactie met het publiek maakt het extra leuk en persoonlijk.
De sfeer op ons personeelsfeest zat er onmiddellijk goed in.

Nadia Gijsemans – Communicatiedienst Gemeente Tremelo

……………………………………………………………………………………………………………………

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci.

Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

…………………………………………………………………………………………………

Het improvisatietheater van De Nonsens Alliantie was een fijne verfrissing na het theoretische luik en zorgde direct voor een goede sfeer.

Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid vzw (ISB)

………………………………………………………………………………………………

We hebben genoten een schitterende, gevarieerde  voorstelling,op maat gemaakt voor ons publiek. Een ideale afsluiter na de ‘serieuze’ sprekers. We zijn meer dan tevreden, alleen maar positieve reacties gekregen.

Gemeente en OCMW Staden en Hooglede n.a.v. het VLO congres

………………………………………………………………………………………………

Het was een goed optreden, met veel afwisseling en leuke interactie. Iets totaal anders dan gewone stand-up comedians en ook een hoogstaander niveau doordat de artiesten ditmaal niet alleen probeerden te scoren met grove taal.

VTI Lokeren

………………………………………………………………………………………………

De Nonsens Alliantie aka aan 180 km per uur improvisatietheater met een hoog rock ‘n roll gehalte. Je moet ze het maar nageven om met de door het publiek aangereikte thema’s en onderwerpen telkens weg te geraken. De senioren van Anderlecht zijn geen gemakkelijk publiek, maar de Nonsens Alliantie pakten ze zonder probleem in.

Dienst Cultuur Anderlecht

………………………………………………………………………………………………

Alles was perfect naar wens!

Haribo

……………………………………………………………………………………………..

Het optreden van De Nonsens Alliantie was een schot in de roos. Improvisatie van de bovenste plank!

Verschillende leuke opdrachten, interactie met het publiek én met een streepje muziek! Dikke aanrader voor een avondje gieren, lachen, brullen!

Jeugdhuis X, Hoeselt

……………………………………………………………………………………………..

We konden tijdens onze gezinsvakantie in Zinal genieten van deze schitterende improvisatieshow. De snelheid waarmee Stef, Lode en Mario reageren op thema’s aangereikt door het publiek zou je doen vermoeden dat deze vooraf zijn doorgegeven. Maar niets is minder waar. Als je dan zelf een thema, stijl, roept vanuit de zaal wordt daar schitterend op verder gebouwd door deze improvisatietalenten. Het ene moment denk je dan… goed gevonden, tien seconden later lig je plat van het lachen. Hopelijk zien we ze nog terug bij Intersoc.

Intersoc 2014, Zwitserland

……………………………………………………………………………………………..

Iedereen was na afloop enthousiast
We hebben er van genoten.

Bedankt voor jullie mooie optreden!

Gemeente Borsbeek

………………………………………………………………………………………………

Tweehonderd bezoekers voor comedyavond met De Nonsens Allantie

Op donderdag 25 april ontving het “Huis van de Mens” Genk een 200-tal geïnteresseerden voor een boeiende avond. Zij werden door de vier mannen van de Nonsens Alliantie getrakteerd op een aangename en humoristische avond rond dagelijkse dilemma’s.

Melina Clijsters, vrijzinnig humanistisch consulente: “In de vrijzinnig humanistische begeleidingen die we kosteloos aanbieden, merken we dat cliënten continu dilemma’s op hun weg tegenkomen.

Die kunnen erg zwaar worden, waardoor een persoon er zelf niet meer uitgeraakt. Samen gaan we dan op zoek naar mogelijkheden. Het zijn die dilemma’s, uit het leven gegrepen, die we aan de Nonsens Alliantie voorschotelden, want humor kan een krachtig relativeringsmiddel zijn.”

Stef, Lode, Erwin en Mario gingen hiermee op een creatieve manier aan de slag en zochten bruikbare – en minder bruikbare – manieren om met die dilemma’s om te gaan. Ze kregen op de avond zelf ook nog boeiende vraagstukken naar het hoofd gegooid vanuit de zaal, waarna ze, dankzij hun improvisatietalent, grappige sketches ten tonele voerden. Of ze echt bevredigende antwoorden hebben gegeven op de vragen waarmee het publiek zat, valt te betwijfelen, maar ze hebben alleszins de lachspieren aan het werk gezet!

Het Belang van Limburg

……………………………………………………………………………………………

De Nonsens Alliantie trakteerde de 200 zesdejaars op een uiterst creatieve act improvisatietheater. Grappig en bijwijlen virtuoos. De feestvierders waardeerden het taalsterke trio.

Het 100-dagencomité Sint-Jozef Klein Seminarie, Sint-Niklaas

…………………………………………………………………………………………….

We zijn enorm blij dat de spelers van het improvisatietheater De Nonsens Alliantie bereid waren om hun humoristisch hoogstandje aan te bieden.

Natuurpunt

………………………………………………………………………………………………

De Nonsens Alliantie vergastte de bezoekers op een gesmaakt stukje impro comedy, met een knipoog naar foto’s uit de oude doos.

Erfgoedmuseum Mechelen

……………………………………………………………………………………………..

De Nonsens Alliantie waren echt om je kapot te lachen!! Zalige mannen!! Ik kijk al uit naar de volgende comedy night.

KSA Frassatie, Nieuwkerken

………………………………………………………………………………………………………………………

Fraai en indrukwekkend om te zien dat men zo interactief en “out of the box” kan improviseren ter plaatste.

JCI Tielt