SONY DSC

Stef Vanpoucke werd in 1996 door de improvisatiemicrobe gebeten. Hij leerde de kneepjes van het vak bij De Belgische Improvisatie  Liga en bij de Brits-Canadese improgrondlegger Keith Johnstone. Van 1998 tot 2001 was hij medeoprichter van en speler bij The Lunatics, Wabliefteru?! en The Impro All Stars. In 2001 hield hij samen met Marleen Labbeke, Mario De Koninck en Erwin Van de Mosselaer De Nonsens Alliantie boven het doopvont. Ondertussen maakte hij zijn comeback als speler en coach bij de Belgische Improvisatie Liga. In 2022 werd hij 3de of 4de (dat zal altijd een mysterie blijven) bij de Vlaamse Impro Cup. Zijn sterke punten: ad rem, droge humor, mimiek en verhalenbouw.

Stef is freelance coach voor improvisatiegroepen waaronder Préparee, Volzin, Dannii Dawell en Impro Royal. Hij geeft improlessen in scholen en academies en impro workshops rond teamwork, omgaan met veranderingen, beter communiceren en stress en burn-out vermijden.

Naast improvisator was Stef ook 10 jaar lang (1998-2008) stand-up comedian. Hij haalde 3 x de finale van Humo’s Comedy Cup, trad o.a op in Amsterdam, Londen, Edinburgh en Toronto en maakte deel uit van de comedyduo’s Loslopend Wild, Zone 30 en Gemengde Gevoelens. Hij was te zien in De Bovenste Plank en deed publieksopwarming voor talrijke programma’s van de VRT en VTM. Als grappenschrijver werkte hij mee aan De Rechtvaardige Rechters (canvas), De Raadkamer (Radio 2) en De Kazakkendraaiers (één).

Naast improvisator was Stef 21 jaar actief als comedy booker bij 123 Comedy Club (2001-2022). Hij ontdekte of regelde optredens voor Philippe Geubels, Bert Gabriëls, Jens Dendonker, Bart Cannaerts, Michael Van Peel, Jeron Dewulf, Steven Goegebeur, David Galle, Bert Kruismans, Kamagurka, William Boeva en natuurlijk De Nonsens Alliantie. Stef was eerder al medeoprichter van The Lunatic Comedy Club (1998) en stond zo mee aan de wieg van de Vlaamse stand-up comedy boom. Namen als Henk Rijckaert, Lieven Scheire, Wim Helsen, Han solo, Wouter Deprez, … zetten toen hun eerste stappen.

Tijdens de covidjaren ontpopte hij tot podcaster met o.a de shows Comics on Comics (over geeky stuff) en De Comedy Connaisseurs (over comedy van vroeger en nu). Die zijn nog steeds te zien op YouTube.

Stef is ook actief als freelance scenarist en schreef mee aan Alexander (Ketnet), Hallo K3 en K3 Rollerdisco (vtmKzoom), Prinsessia en Samson & Gert Zomerpret, Samson & Marie IJsjestijd (Ketnet), Lolly Lolbroek, Kosmoo en Flin & Flo ( Studio 100 TV). Wie Stef als stemacteur wilt, mag hem dat altijd vragen.