SONY DSC

Stef Vanpoucke werd in 1996 door de improvisatiemicrobe gebeten. Hij leerde de kneepjes van het vak bij De Belgische Improvisatieliga en bij de Canadese improgoeroe Keith Johnstone. Van 1998 tot 2002 was hij medeoprichter van en speler bij The Lunatics, Wabliefteru?! en The Impro All Stars. In 2003 hield hij samen met Marleen Labbeke, Mario De Koninck en Erwin Van de Mosselaer De Nonsens Alliantie boven het doopvont. Zijn sterke punten: ad rem, droge humor, mimiek en verhalenbouw.

Naast improvisator was Stef ook 10 jaar lang stand-up comedian. Hij haalde 3 x de finale van Humo’s Comedy Cup, trad o.a op in Amsterdam, Londen, Edinburgh en Toronto en maakte deel uit van de comedyduo’s Loslopend Wild, Zone 30 en Gemengde Gevoelens. Hij was te zien in De Bovenste Plank en deed publieksopwarming voor talrijke programma’s van de VRT en VTM. Als grappenschrijver werkte hij mee aan De Rechtvaardige Rechters (canvas), De Raadkamer (Radio 2) en De Kazakkendraaiers (één).

Momenteel is Stef naast improvisator vooral actief als comedy booker en scenarist. Hij runt sinds 2001 theaterbureau 123 Comedy Club en regelt momenteel optredens voor o.a. Bert Gabriëls, Michael Van Peel, Jeron Dewulf, Steven Goegebeur, David Galle, Kamagurka, William Boeva, Bert Kruismans en natuurlijk De Nonsens Alliantie. Stef was eerder al medeoprichter van The Lunatic Comedy Club (1998) en stond zo mee aan de wieg van de Vlaamse stand-up comedy boom.

Als freelance scenarist schreef Stef al mee aan de kindersitcoms Alexander (Ketnet), Hallo K3 en K3 Rollerdisco (vtmKzoom), Prinsessia en Samson & Gert Zomerpret (Ketnet), Lolly Lolbroek, Kosmoo en Flin & Flo ( Studio 100 TV).